Keresés ebben a blogban

2010. szeptember 30., csütörtök

végre...

megvolt az első találkozás. kiváncsi vagyok a hétvégére.

2010. szeptember 28., kedd

tartalmas hétvége

jbk, bekecs, koszorúzás, gulyás. volt hvim, huszárok, vitézek...
aztán vasárnap az erkedi templomerőd a német srácokkal. szép látvány volt. állítólag készítettek valami projektet a felújításra. jó lenne, hisz még nem dőlt össze de közel áll. a falból bokrok nőnek, a híres óraszerkezetet megette a rozsda.

later edit:
nem igazán ismerem a blog szerzőjét, de lefotoózott, hát reklámozom:
http://enalmodom.blogspot.com/2010/09/bekecs-2010.html
a 28. kepen vagyunk.

2010. szeptember 24., péntek

Csalhó (ra készülve)

rég nem játam ott. sok sok éve. éppen ideje lesz. de ezúttal más megközelítéssel. és más társasággal. találtam térképeket is. sok sok térképet. lejegyzem. igazából ezért írtam a bejegyzést, hogy máskor is találjam meg ezeket a térképeket.

http://harti.mielu.ro/ceahlau.html

mi a blog célja?

nem tudom ...

2010. szeptember 5., vasárnap

Get a real life - vagy válasz az előzőre :D

és akkor íme a válaszom az előző üzenetre:

szia,
érdekes egy email, lenne néhány kérdésem vele kapcsolatban.
1. a fő kérdés: biztos nincs veszíteni valód? de erre a kérdésre csupán azután válaszolj, miután megvana válaszod a következő kérdésekre.

2. Ki az az ügyvédnő?
3. Mi köze az internetszolgáltató AOL-nek és a processszorgyártó Intelhez?
4. Ki követel tőlük bármit is?
5. Minek alapján és mit nyert a Pepsi Cola a General Electrictől?
6. Miért ne tartsam buta viccnek? Nem az?
7. Én úgy tudtam, A Windows(r) nem egy program, hanem teljes operációs rendszer. Tévedtem?
8. Hogy jön a képbe a Microsoft? Megvásárolta az Intelt? Vagy az Intel vásárolta fel a Microsoftot?
9. A Microsofta működtetője vagy hasoznélvezője, esetleg egy ügyfele egy Echelonhoz hazonló( http://en.wikipedia.org/wiki/Echelon_(signals_intelligence) ) de annál kiterjedtem elektronikai kémhálózatnak, amivel segítségével nyomon tudja követni a világ összes elküldött emailjét?
10. Az iwiwes üzenet emailnek számít? Smtp protokollt használ az iwiw az üzenetküldéshez? Vagy ebben az esetben emailnek számít minden szöveges üzenet.
11. Ha igen, akkor kinyomtathatom és postázhatom anyukámnak ezt az üzenetet? Vagy az írott szöveges üzenet nem számít emailnek? És ha esetleg SMSben küldöm el?
12. 2 hétig? Ezt minek alapján választották ki?
13. Ma elküldöm (a kb 1200ismerősömnek, de mivel nagyrészük nem veszi figyelembe, úgy számolok hogy csak) 5 személynek az emailt akkor kapok 5*245 eurót. Ők is elküldik holnap 5-5személynek, és értük kapok 5*5*243 eurót. Holnapután továbbküldik fejenként 5 személynekés azokért kapok 5*5*5*241 eurót ...
röviden 2 hétre:
5*245+
5*5*243+
5*5*5*241+
5*5*5*5*239+
5*5*5*5*5*237+
5*5*5*5*5*235+
5*5*5*5*5*5*233+
5*5*5*5*5*5*5*231+
5*5*5*5*5*5*5*5*229
...
sajnos a tudományos műveletekhez alkalmazot speciális számítógépem kapacitása nem votl elegendő kiszámolnom azt az összeget amit a 2 hetes üzenetkültés eredményezne. amennyiben jól számolsz fejben vagy akár papíron, légyszíves számold ki a végösszeget.

14. Van egy olyan érzésem hogya fenti számolást hibásan kezdtem. A kezdeti 245 eurót csupán neked ígérték, nekem csupán 243 járna? (Ebben az esetben újra kell számolni, de biztosítalak hogy nagyságrendileg ez nem sokat fog módosítani a végeredményen)

15. 2 héttel azután hogy ezt a levelet továbbküldted, kaptál 28400eurót?

16. Ez nagyon kevés a fenti csillagászait összeg mellett, gondolkodtál azon hogy esetleg átvertek?

17. Re időutazó vagy? Az üzenetedben "Feladás dátuma: szeptember 4., 18:51"? Akkor szeptember 18.'n, szombaton d;lut'n k-ldte neked a MS a csekket?.

18. Most esik le nekem hogy a feladás dátumában nincs évszám. Ezek szerint ha nem vagy időutazó, ezt az üzenetet majd' egy évvel ezelőtt küldted el, és utólag, megérkezése előtt hozzátetted az utóiratot.

19. Ha már több mint egy éve elküldted ezt az üzenetet, akkor én bizony kifutottam a 2 hetes határidőből. Ezekszerint teljesen felesleges volt számolgatnom és az ajénlattal kapcsolatos kérdéseimet megfogalmazzam, hiszen már az egész lejárt?


Ha sikerüld megválasozlnod a 2-19 pontoig felsorolt kérdéseket akkor kérlek térj vissza az eredeti kérdéshez, és áaruld el nekem:

Egy egyszerű hétköznapi normálisnak tartott ember mit veszíthet azzal ha azt a bizonyos körüzenetet továbbküldi?

szép napot,
m.


p.s. küldd vissza ezeket a kérdéseket az eredeti üzenet feladóinak kétmillióhatszáznyolvanhétezerkilencszázhuszonnyolc példányban, mert ha nem, jön a patás ördög, felszecskáz 0,61579 mm-es egyform a darabokba és szétszór a világürbe, hogy a napszél a darabjaidat körbehorja teljes galaxisunk minden zugába.

körüzenet

a közelmúltban kaptam egy üzenetet. pontosabban tegnap. megosztom veletek, rövidesen következik a reá adott válaszom.


Egy próbát megér. Veszteni való nincs. Hátha!!!
Normál esetben nem küldök tovább ilyen fajta üzeneteket,de ez a levél egy nagyon jó baráttól jött,aki ügyvédnõ, és egy érdekes lehetõségnek tûnik!!!

Ha õ azt mondja nekem, hogy ez mûködik, akkor mûködik is.
Minden esetre nem veszt vele semmit az ember.
A következõket mesélte el nekem: Ügyvédnõ vagyok és ismerem a törvényt. Ez egy tény.
Ne csapjátok be magatokat, az AOL és az Intel tartja magát az ígéretéhez a bíróságtól és milliós nagyságrendû követelésektõl való félelme miatt,ahogy ezt nemrég a Pepsi Cola csinálta a General Electic-kel.
Kedves barátaim, ne tartsátok ezt egy buta viccnek.
Bill Gates most osztja szét a jövedelmét. Ha most nem reagáltok rá, késõbb megbánhatjátok.
A windows még mindig a leggyakrabban használt program. A Microsoft és az AOL kísérleteznek ezzel az e-mailen keresztül elküldött szöveggel (e-mail beta test).
Ha elkülditek ezt az e-mailt a barátaitoknak, akkor a Microsoft 2 hétig követi a nyomotokat. Minden egyes személyért, aki ezt az e-mailt elküldi 245 EUR-t fizet a Microsoft. Minden egyes személyért, akinek elküldtétek és õ továbbküldte ezt az e-mailt 243 EUR-t fizetnek, a harmadik személyért, aki megkapja 241 EUR-t fizet a Microsoft. 2 hét után a Microsoft küld nektek egy levelet, amiben kéri a postai címetek megerõsítését és küld egy csekket.

Üdvözlettel:
Charles S. Bailey General Manager Field
Operations Ext.
1085 or 904/245-1085 or RNX 292-1085
mailto: Charles_Bailey@csx.com_

Én ezt csalásnak tartottam, de két héttel késõbb,miután ezt a levelet megkaptam és továbbküldtem,a Microsoft kérte tõlem a címem és kaptam egy csekket 24800 Eur-ról.
Válaszolnotok kell, mielõtt vége a tesztnek, ha valakinek megadatik ez a lehetõség, élnie kell vele.
Bill Gates számára ez a kiadás csak egy reklámköltség.
Kérlek küldjétek el ezt a mailt annyi embernek, amennyinek csak tudjátok. Legalább 1000 EUR-t kell kapjatok.

És itt a válasz is.